Xiaomi Mi TV LUX este primul televizor transparent comercial; Costă 6000 de euro

0
3868

Astăzi este o zi specială pentru Xiaomi, care a dezvăluit câteva terminale speciale azi: Xiaomi Mi 10 Ultra şi Redmi K30 Ultra. Totuşi privirea multora a fost furată de Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition, un televizor futurist, care vine cu ecran transparent. Costă 6000 de euro şi avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apropo evenimentul de azi a fost unul aniversar, sărbătorind 10 ani de existenţă a companiei. Mi TV LUX OLED Transparent Edition este primul televizor transparent produs în masă şi va fi disponibil pentru început în China de pe 16 august. Avem de-a face cu un TV cu grosime de doar 5.7 mm şi cu panou OLED de 139 cm. Panoul este produs de LG Display şi din ce am înţeles ar apărea pe un televizor LG (Transparent OLED Signage care costă 25.000 de dolari).

Xiaomi promite că noul său televizor premium oferă contrast ratio static de 150.000:1, plus contrast ratio dinamic şi negru adânc. Panoul este unul 10 bit Full HD şi suporta o gamă de culori DCI-P3 de 93%, afişând 1.07 miliarde de dolari. Are şi refresh rate de 120 Hz şi suport pentru tehnologie MEMC. La interior se află un procesor MediaTek 9650, care aduce peste 20 de algoritmi de optimizare. Ca software avem noul MIUI for TV 3.0.

Alte dotări includ Dolby Atmos, Always on Display şi o bază rotundă, în care se află toate componentele vitale şi porturile aferente. Acel „stand” este acoperit cu un finisaj special care aminteşte de CD-uri şi se deghizează perfect în medniul din jur. Xiaomi promovează produsul mai degrabă ca unul pentru galerii, muzee, malluri şi showroom-uri, dar se poate lua şi acasă.