NVIDIA va lansa ceva special pe 31 august; Ar putea fi o nouă placă video

0
1525

NVIDIA a postat o numărătoare inversă pe Twitter, una care face aluzie la o lansare specială pe 31 august. Aparent “ceva” se va întâmpla în 21 de zile care reprezintă o culminare a eforturilor companiei din ultimii 21 de ani. Sunt şanse mari să fie vorba despre o placă grafică cu tehnologie NVIDIA Ampere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Teaserul are doar 8 secunde lungime şi prezintă o explozie cosmică şi cuvintele „#UltimateCountdown 21 days, 21 years”. Speculaţii trecute plasau debutul lui Ampere prin septembrie, poate la IFA 2020. Erau şi indicii că NVIDIA ar putea urma ritmul lansărilor de la seria RTX 20, astfel că debutul ar putea avea loc aproape de evenimentul Gamescom din Koln, care se termină pe 30 ale lunii curente. În septembrie ar putea veni în magazine noua serie de plăci grafice high end.

Cât despre aluzia de “acum 21 de ani”, e vorba despre momentul când NVIDIA a lansat primul său GPU, GeForce 256. Probabil vom vedea şi câteva plăci grafice aniversare, ediţie limitată. În acest moment cunoaştem doar tehnologia şi arhitectura din spatele lui Ampere, GPU anunţat în luna mai a acestui an. Între timp a apărut şi un datacenter bazat pe el, A100. Generaţia actuală de GPU, Turing are deja 2 ani vechime, deci e momentul pentru ceva nou.

În ultimele luni am văzut multe zvonuri despre seria de plăci grafice RTX 3000, deci acestea ar putea sosi la final de lună. Ele ar trebui să integreze un număr mai mare de tranzistori folosind procesul de producţie TSMC de 7 nm, un upgrade de la cel de 12 nm de pe seria RTX 2000. Vom vedea şi un upgrade la ray tracing, iar preţurile vor fi pe măsură.