Tesla ar lucra la un ceas inteligent alături de compania Xplora; Ce ştim despre proiect?

0
2143

Tesla nu produce doar automobile şi de-a lungul timpului a mai avut câteva gadgeturi trăznite, inclusiv huse de telefon, baterii externe, iar Elon Musk a creat şi un lansator de flăcări. Acela era totuşi branduit de o altă companie a sa, Boring Company. Acum Tesla ar lucra la un ceas inteligent alături de compania Xplora şi dovezile au apărut printr-o certificare FCC.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Smartwatch-ul este realizat în colaborare cu firma norvegiană Xplora Technologies, care se ocupă în general cu purtabile pentru copii. Ei bine, Xplora a aplicat recent la FCC pentru aprobări necesare pentru un ceas inteligent. În documentele oficiale apare şi Tesla ca implicată în proiect. Încă e neclară implicarea firmei lui Elon Musk şi ar putea fi pur şi simplu o chestiune de compatibilitate şi control şi deblocare a maşinii de pe ceas.

Sau poate că Tesla vrea să cumpere acea companie pentru brevetele sale. În orice caz ştim sigur că Apple Watch-ul îţi permite să controlezi câteva funcţii ale automobilelor Tesla, deci bazele sunt puse pentru proiecte purtabile de genul. În mod inedit, documentaţia de la FCC ar avea legătură cu ceasul X5P Kids SmartWatch de la Xplora, care va sosi în curând. Generaţiile trecute ale ceasului includeau funcţie de mesagerie vocală, mesagerie emoji, WiFi, LTE şi chiar cameră.

Fiind un ceas pentru copii mă gândesc că poate se dezvoltă un serviciu care să transporte copiii în siguranţă cu automobilele autonome sub supravegherea ceasului şi a sistemelor Tesla.