La finalul lunii trecute Xiaomi lansa în China noua sa brăţară de fitness Mi Band 3, împreună cu alte terminale Xiaomi. Tot atunci aflam că am putea primi mai multe variante de brăţară, dar lipsea un model sport din lineup. Acesta apare azi, cu curea transparentă şi numele de Xiaomi Mi Band 3 Explorer Edition.

Publicitate

La debut brăţara avea doar 3 culori: portocaliu, negru sau albastru. Acum vine şi într-o versiune transparentă, iar numele de Explorer Edition nu este o coincidenţă. Şi Xiaomi Mi 8 cel cu spate transparent are aceeaşi nomenclatură. Cureaua a apărut în imagini pe Weibo şi arată destul de original şi inedit, în sumedenia de brăţări de fitness de pe piaţă.

Avem şi veşti proaste pentru cei care apreciază acest design: produsul nu va fi pus în vânzare, ci va fi oferit prin tragere la sorţi unor fani norocoşi. Deocamdată nu se cunosc detaliile tombolei. Ce ştim sigur e că Xiaomi Mi Band 3 costă în jur de 30 de dolari la retailerii din China. Este o variantă mai arătoasă de Mi Band 2 şi mai inteligentă.

Are ecran OLED cu rezoluţie de 1280 x 80 pixeli, diagonală de 0.78 inch, baterie de 110 mAh, ce atinge până la 20 de zile de autonomie. Se conectează la telefoane via Bluetooth şi monitorizează activitatea fizică, numărul de paşi, caloriile arse, distanţa parcursă, dar şi somnul. Avem şi senzor de puls la bord. Rezistă cu brio la apă, la o adâncime de până la 50 de metri.