Olimpiada din 2020 de la Tokyo va fi complet de bază de energie „verde”

0
1629

Nici nu a trecut bine ultima Olimpiadă şi deja ne gândim la următoarea. E vorba despre Olimpiada din Tokyo, care va avea loc în anul 2020 şi va aduce o abordare energetică de nouă generaţie. Astfel, Olimpiada va folosi strict energie reînnoibilă, „verde”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă acest lucru, autorităţile japoneze vor lansa un serviciu de automobile autonome, care îi va duce pe turişti prin metropolă. Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2020 vor reprezenta şi o ocazie de a demonstra întregii lumi că se poate funcţiona şi cu energie reînnoibilă. Japonia nu e chiar un reper bun la acest capitol, încă având pata neagră a incidentului nuclear de la Fukushima de după tsunami-ul din 2011.

Comitetul de organizare a competiţiei olimpice afirmă că toată electricitatea furnizată pentru arenele olimpiadelor va veni de la surse complet „verzi”. Ideea este de a promova utilizarea cât mai limitată a surselor de energie pe bază de carbon. Aceeaşi autoritate are de gând să folosească servicii de închiriere şi leasing pentru automobile, echipamente şi altele de gen, încât totul să fie reutilizat şi reciclat.

Şi satul olimpic va avea acelaşi tip de energie, plus centrul de presă şi centrul de transmisii internaţionale. Va fi o realizare impresionantă, dacă totul le iese perfect. Japonezii au încredere că îşi vor atinge ţinta în special cu ajutorul panourilor solare. Şi medaliile de la competiţie vor fi produse folosind componente reciclate de la smartphone-uri sau alte terminale.

Reţineţi că şi Olimpiada de la Londra din 2012 a avut o ţintă similară, dar nu ţin minte să se fi făcut aşa mult tam tam.