Donald Trump ameninţă Harley-Davidson cu taxe fără precedent

0
3685

Se pare că SUA nu pregăteşte doar un război al comerţului cu Asia sau Europa, ci are măsuri dure plănuite şi pentru companii locale. Spre exemplu Donald Trump a ameninţat Harley-Davidson cu taxe fără precedent până acum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Motivul acestui anunţ? Harley-Davidson a făcut aluzii că ar urma să îşi mute producţia modelelor cu specificaţii europene. Totul pornea ieri, atunci când producătorul de motociclete a anunţat că tarifele crescute pentru produsele vândute în Europa înseamnă automat o creştere de preţ cu 2200 de dolari. Harley nu vrea această suprataxă şi ia în calcul mutarea producţiei de unităţi cu specificaţii europene spre zone din UE.

Donald Trump a răspuns acestei idei pe Twitter amintind că de fapt Harley dorea să îşi mute producţia în Thailanda de ceva vreme şi că foloseşte ideea de “război comercial” ca o scuză. Tot Harley luase decizia de a face concedieri în Kansas City, mutând fabrica de acolo. După acel tweet de acuzaţie, a venit şi unul de ameninţare. Astfel, Trump a promis celor de la Harley că dacă îşi vor muta producţia peste hotare atunci nu îşi vor mai putea vinde motocicletele în State fără o taxă babană.

Apoi lucrurile au escaladat, Trump devenind şi mai agresiv şi insistând că “Un Harley-Davidson nu ar trebui niciodată să fie fabricat în altă ţară”. Preşedintele SUA mai consideră şi că această firmă şi-a dezamăgit clienţii, dacă într-adevăr îşi continuă mutarea. Parţial îi dau dreptate lui Trump, Harley înseamnă “american made”, dar taxele pentru UE sunt exagerate…