WWDC 2017: Apple anunţă iMac Pro, cel mai puternic computer al său, cu grafică Radeon Pro Vega

1
2828

Ieri a fost ziua cea mare pentru Apple, ziua conferinţei inaugurale WWDC 2017, unde am luat contact cu iOS 11 şi cu macOS High Sierra, dar şi cu câteva produse hardware noi. Printre acestea din urmă se numără MacBookuri şi iMac-uri, inclusiv unul ultra performant, cunoscut ca iMac Pro.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iMac Pro 2017 este cel mai puternic computer lansat de Apple până acum. Este şi foarte arătos, sosind în varianta de culoare Space Gray. Terminalul va veni cu procesoare Xeon cu până la 18 core-uri şi soluţie grafică Radeon Pro Vega. Împreună cele două oferă până la 11 Teraflops de procesare single precision, sau 22 Teraflops de “half precision”.

Până la 4 TB stocare SSD pot fi incluşi aici, iar ecranul este unul de 27 de inch Retina 5K. Apple mai oferă şi un rând de porturi USB, plus 4 porturi Thunderbolt. Computerul e destinat celor care lucrează cu grafică, editorilor video şi chiar celor care vor să creeze conţinuturi VR. Randarea în timp real în 3D nu va pune absolut nici o problemă.

Datorită unui design inovator, acest iMac oferă o răcire cu până la 80% mai mare. Ecranul afişează 1 miliard de culori, are 16 GB memorie video şi 128 GB memorie ECC. La capitolul conectică primim Ethernet de 10 Gb. Produsul soseşte în decembrie la preţul de 4999 dolari. Dotările sale ar costa echivalentul a 7000 de dolari în universul Windows.