Windows 10 va începe să blocheze instalarea de aplicaţii “potenţial nedorite” în această lună

0
1385

Chiar dacă toată lumea vorbeşte în ultima vreme mai mult despre Windows 11, decât despre Windows 10, iată că aflăm azi detalii despre o noutate importantă asociată lui Windows 10. Acesta va începe să blocheze instalarea “aplicaţiilor potenţial nedorite” ca funcţie standard, predefinită în această lună.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum probabil ştiţi deja Microsoft integrează Windows Defender ca soluţie de securitate integrată şi începând din mai 2020 a include să folosească o funcţie care blochează instalarea de aplicaţii nedorite. Până acum era dezactivată ca opţiune default şi trebuia să o activezi tu din setări (Windows Security). Acum ea se va activa singură, în următoarele zile. Cei care nu vor ca Windows 10 să decidă ce aplicaţii sunt sigure de instalat şi care nu trebuie să dezactiveze acea bifă.

Sau pot alege de fiecare dată manual să închidă fereastra cu avertizări care apare când încearcă să instaleze un software. Microsoft defineşte “aplicaţiile nedorite” drept softuri care fac ca PC-ul să funcţioneze lent, să afişeze reclame nedorite şi în cel mai grav caz să instaleze malware. Cu alte cuvinte, nu e musai vorba despre malware sau spyware, ci doar de aplicaţii ce pot provoca probleme.

În general te scapă de softuri enervante pe care le instalezi din greşeală când bifezi ceva la instalarea altui soft şi te trezeşti cu toolbar-uri în browser. Microsoft spune din capul locului că orice aplicaţie de tip Torrent sau Cryptomining intră în vizor ca nedorită. Iată şi ce trebuie să faci dacă vrei să blochezi complet funcţia:

  • deschide Windows Security în Windows 10
  • apasă pe App & Browser control
  • în următorul ecran apasă pe Reputation-based protection settings
  • dă scroll în jos până la Potentially unwated app blocking şi apasă butonul pe poziţia On sau Off