Volvo va folosi motoare electrice pe toate automobilele sale începând cu anul 2019

0
943

Volvo a anunţat în această săptămână intenţia de a îşi “electrifica” întreaga gamă de automobile, începând cu anul 2019. Astfel, toate modelele de automobile lansate începând din acel an vor renunţa la motoare pe combustie internă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Doar 3 tipuri de automobile vor ieşi din uzinele Volvo începând cu 2019: complet electrice, plugin hibrid şi “hibrid semi”. Acesta din urmă combină un mic motor pe benzină cu o baterie de mari dimensiuni. Acest anunţ ar trebui să marcheze finalul epocii motoarelor cu combustie în cadrul Volvo, conform CEO-ul companiei, Hakan Samuelsson.

Volvo Cars ar avea de gând să vândă un total de 1 milion de modele electrice până în 2025. Trebuie spus că firma suedeză a fost cumpărată de chinezii de la Geely în 2010, iar China e într-un proces accelerat de implementare a tehnologiilor “verzi”. China este de asemenea lider global la vânzările de maşini electrice, în vreme ce Geely este singura companie locală care produce maşini şi pentru piaţa din SUA.

Aproape 265.000 de maşini electrice au fost vândute în China anul trecut, faţă de 110.000 în toată Europa. Şi producţia de maşini Volvo ar urma să evolueze spre un stadiu non poluant până în 2025. Volvo nu e singura companie cu planuri de genul, pentru că Jaguar are un SUV electric pregătit pentru debut la anul, iar Audi are două vehicule electrice gata pentru vânzare din 2019.

Tot atunci Mercedes va aduce în prim plan primul său SUV electric din gama EQ. Anul 2020 ar trebui să ne prindă într-un peisaj mult mai electrificat în zona auto.