Volvo a creat un yacht care se “parchează” singur; Iată o demonstraţie (Video)

0
1192

După ce a terminat cu sistemele de siguranţă de pe cele mai sigure automobile de pe glob, Volvo îşi direcţionează priceperea spre ambarcaţiuni. În general yachturile sunt foarte scumpe, iar “parcarea” lor la doc într-un mod greşit se lasa cu accidente extrem de costisitoare. Volvo a găsit soluţia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Volvo Penta este filiala care a creat un yacht auto andocabil de acest tip, care se poate parca în spaţii în care unii cârmaci nu ar îndrăzni să intre. Ramura Volvo în cauză produce de obicei motoare şi echipamente maritime şi acum se axează pe ambarcaţiuni care se pot confrunta cu cele mai vitrege condiţii meteo. Preşedintele Penta Bjorn Ingermanson afirmă că noul sistem poate face ajustări în timp real pentru vânt şi flux.

Cu toate ajustările vasul se va conduce ca şi cum marea sau oceanul ar fi perfect liniştite. Oricât am vorbi aici de auto docking, Volvo subliniază că e nevoie de supravegherea umană pentru ca totul să meargă perfect. Conceptul a fost prezentat în cadrul etapei suedeze a competiţiei Volvo Ocean Race, din Gotheburg. Volvo şi-a prezentat găselniţa când a venit momentul să fie trase în port vasele.

Penta şi-a adus vehiculul între două yachturi Volvo Ocean 65, care au o lungime totală de 22 de metri. Căpitanul a trebuit doar să pună sistemul în mişcare şi apoi vasul s-a aşezat ideal în acea porţiune îngustă. Intrarea în port este un proces mereu anevoios şi enervant pentru posesorii de yacht, lucru rezolvat de suedezii care au automat tot. Compania italiană care produce yachturi Astra Yacht a prezentat un sistem de asistenţă la “parcare”, care rivalizează cu acesta, dar parcă nu e aşa precis.