Volkswagen oferă un teaser pentru următorul SUV electric din portofoliu: ID.6 va avea 7 locuri

0
1334
Volkswagen

Printre companiile care au dat un boost producției de modele electrice se număr și Volkswagen care are ceva nou pregătit. Se numește VW ID.6 și va fi un SUV electric pe care astăzi în vedem într-un material teaser. Va fi lansat oficial în cadrul show-ului auto din Shanghai pe data de 21 aprilie și mai multe detalii avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vă reamintesc faptul că Volkswagen are deja 2 modele electrice în portofoliu și anume ID.4, respectiv ID.3. Există și variante electrice pentru Golf (e-Golf) și VW Up (e-Up). Acum ne pregătim pentru al 3-lea model din seria ID care potrivit informațiilor ajunse în online va fi un SUV cu 7 locuri, mai mare decât ID.4. Va fi disponibil în două variante numite ID.6 X și ID.6 Cross.

Fotografii Volkswagen ID.6:

Volkswagen

Cât despre imaginea teaser pe care o vedem în cazul de față, aceasta scoate la iveală un design mai schimbat decât conceput Roomzz pe care este bazat. Acela sosea cu uși slide, dar acest model de serie ID.6 vine cu uși convenționale. De asemenea, aflăm că acest nou model va avea o motorizare similară cu cea oferită pe ID.4. Asta înseamnă că în configurația de bază ID.6 vom avea un motor electric în spate. Acesta va produce 201 cai putere.

Volkswagen

Modelul AWD va avea un motor dual care va produce 302 cai putere în total. Nu știm dacă acest nou Volkswagen ID.6 în versiunile X și Crozz sunt destinate doar pentru China, sau dacă vor debuta și global. Aparent, VW ar fi confirmat anterior că există posibilitatea ca modelul ID.6 să ajungă și în SUA. Sunt iată șanse mari să îl vedem global. În România avem câteva modele electrice Volkswagen disponibile, printre care și ID.3 care pornește de la 31.421 euro.

Și varianta VW ID.4 este prezentă local, aceasta având un preț de pornire de 34.984 euro. În această situație ne putem aștepta ca VW ID.6 să treacă de 40.000 euro în configurația de bază. Așteptăm detalii și despre debutul european.