Volkswagen ID.5 este oficial; SUV coupe electric cu autonomie de 520 km și 299 cai putere

0
2790

Nu putea trece prima săptămână din noiembrie fără o lansare din segmentul auto și avem ceva tare interesant. Se numește Volkswagen ID.5 și vorbim despre un SUV coupe electric construit pe platforma MEB. Dacă numele vă sună cunoscut, asta se întâmplă pentru că platforma a fost utilizată și pentru ID.3, respectiv ID.4.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul model electric din portofoliul VW dispune de forma specifică de SUV coupe, iar mie la prima vedere îmi aduce ultimul Citroen C4. Volkswagen ID.5 este disponibil într-o singură echipate pentru baterie, unitate de 77 kWh. Ca motorizări avem modelul Pro cu un singur motor electric și 170 cai putere.

Există și varianta Pro Performance care reușește să ajungă la 204 CP folosind tot un singur motor electric. Nu în ultimul rând, cei interesați de putere maximă pot alege versiunea GTX care ajunge la 299 cai putere. Sunt folosite două motoare electrice și avem tracțiune integrală, având motor pe fiecare punte.

Acest SUV coupe electric în varianta de top este capabilă să atingă o viteză maximă de 180 km/h și ajunge la 100 km/h în doar 6.3 secunde. Ca autonomie privim asupra a 480 km pentru GTX, respectiv 520 km pentru Pro Performance. Bateria poate fi alimentată rapid de la stațiile de 135 kW, adică primim autonomie 100 km în doar 7 minute.

Mai aflăm că automobilul are un volum de încărcare de 549 litri pentru portbagaj. Interiorul rămâne în mare neschimbat dacă îl comparăm cu cel de pe ID.4 doar că avem un sistem de infotainment regândit. Prețurile și variantele de echipare vor fi anunțate în 2022.