Volkswagen are o armată de roboței gata pregătiți să-ți alimenteze mașina electrică în parcare

0
829
Volkswagen

În aceste zile se vorbește din ce în ce mai mult despre automobile electrice, iar la ultima verificare și cei de la Dacia aveau în plan lansarea unui asemenea vehicul. Companii precum Volkswagen totuși trec la un alt nivel și ne pregătesc mai nou roboți ce se vor ocupa de alimentarea mașinii noastre EV.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vedem astăzi un astfel de robot prototip ce va naviga către mașina ta în parcare pentru a-ți alimenta bateriile. De multe ori este o adevărată bataie de cap să găsești un loc de parcare chiar lângă o pompă de alimentare cu energie electrică, astfel că robotul de față ne face să uităm de această grijă.

Acest ajutor autonom se va conecta la un “vagon cu baterie” și va livra la cerere energie la 50kW către automobilul nostru electric. Încă nu este clar dacă această cerere va fi realizată de către utilizator prin intermediul unei aplicații, sau dacă cei de la Volkswagen s-au gândit la o metodă diferită.

Volkswagen

E drept că această modalitate nu va livra o alimentare completă, dar va oferi suficientă energie pentru a ajunge acasă dintr-un mall sau dintr-o parcare în care ți-ai lăsat automobilul cât erai la muncă. Aflăm că roboțelul va avea camere, lasere și senzori ultrasonici pentru a-l ajuta să navigheze în parcări și să găsească porturile de alimentare.

Mai mulți astfel de roboți vor opera în tandem într-o singură parcare. Cum este doar un prototip, încă nu avem o dată clară de lansare dar așteptăm cu mare interes update-uri despre evoluția proiectului. Rămâne de văzut și dacă robotul va fi compatibil cu toate automobilele electrice sau doar pentru cele VW.