Rolls-Royce dezvoltă cel mai rapid avion electric din lume! Se numește ACCEL și îl vedem acum în imagini

0
1547
Rolls-Royce

În cazul în care nu știați, britanicii de la RollsRoyce sunt pe lângă producători de automobile și producători de motoare de avioane. Aceștia sunt pe cale o intre în Cartea Recordurilor cu propriul avion. Se numește ACCEL și ar putea fi cel mai rapid avion electric din lume.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aparatul de zbor tocmai ce a fost prezentat în primele imaginii și integrează un sistem de propulsie electrică. Se oferă astfel un vehicul cu zero-emisii ce ar putea bifa un record dacă atinge viteza maximă de 480 km/h vizată de către producător. Testul ar urma să aibă loc în vara anului viitor.

Rolls-Royce

Suntem informați că avionul are un singur loc și că autonomia sa este de 321 km cu bateriile încărcate complet. Pachetul de baterii de la interior include 6000 celule și sunt integrate în așa manieră încât să maximizeze protecția termică și să reducă pe cât posibil greutatea.

La mijloc este implicat și un sistem avansat de răcire ce asigură performanța optimă prin răcirea directă a celulelor bateriilor în timpul zborurilor. Revenind la numele avionului și anume ACCEL, acesta este forma prescurtată pentru “Accelerarea electrificării zborului”.

Planurile Rolls-Royce sunt acelea de a aduce pe primul loc electrificarea în domeniul aviației și să reducă poularea. Vom vedea abia la vară dacă britanicii vor obține recordul vizat sau dacă o altă companie le va fura între timp acest titlu.