Volkswagen a prezentat un robot autonom pentru încărcarea vehiculelor electrice

0
972
Volkswagen
Volkswagen a prezentat un robot autonom pentru încărcarea vehiculelor electrice

Una dintre problemele posesorilor de automobile electrice, ar fi încărcarea acestora în spațiile special amenajate. Cu toate că în România stațiile de încărcare sunt deseori libere. Totuși, în SUA încărcarea vehiculelor electrice se dovedește a fi o problemă, posesorii trebuind să aștepte până să prindă un loc de încărcare. Volkswagen speră însă să rezolve această problemă prin intermediul unui robot autonom pentru încărcare. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania a urcat recent pe YouTube un clip în care putem vedea noul său robot de încărcare autonom. Practic, este o stație de încărcare mobilă. Posesorii de automobile electrice nu trebuie să mai aștepte astfel pentru a-și conecta vehiculul la un încărcător. Pur și simplu își pot lăsa mașina într-o parcare, iar robotul va veni și o va încărca, presupunând ca aceasta să se afle în aria lui de acoperire. Soluția pare chiar mai interesantă decât încărcătorul Tesla robotic care încă se lasă așteptat.

Momentan, unele parcări oferă astfel de stații de parcare, însă pe lângă faptul că locurile sunt limitate, necesită ca șoferii să parcheze într-un loc predefinit. Volkswagen crede că robotul ar rezolva problema și ar putea fi implementat mai ales în parcarea restaurantelor sau a hotelurilor. Robot poate acționa automat sau manual, fiind chemat de către șofer prin aplicația mobilă.

Producătorul de autoturisme declară că lucrează la o întreagă gamă de încărcătoare pentru mașini electrice. Stația de încărcare Volkswagen se va lansa în 2021. Cât despre acest robot mobil pentru încărcare, compania spune că este încă în stadiul de prototip și acesta este încă în curs de dezvoltare.