Încărcătorul Tesla robotic se află încă printre viitoarele inovații ce vor fi lansate – spune Elon Musk

0
840
Încărcătorul Tesla robotic se află încă printre viitoarele inovații ce vor fi lansate - spune Elon Musk

Au trecut câțiva ani de când am văzut primul prototip al încărcătorului robotic de la Tesla. Acesta a fost dezvăluit într-un video scurt, chiar pe canalul de Youtube al gigantului, în anul 2015.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacă credeați că Elon a abandonat proiectul și a uitat de gadget-ul menit să economisească timp, acesta a declarat că este înca în curs de dezvoltare. Încărcătorul “robo-snake“, așa cum îl numește fondatorul companiei, este constituit dintr-un braț metalic segmentat și robotic, ce are la capăt mufa de încărcare. Aceasta reprezintă o soluție de încărcare facilă și atrăgătoare, încarcarea vehiculului fiind realizată automat, fără a fi nevoie de intervenția proprietarului.

Tesla a experimentat și alte metode de încărcare

Compania a explorat de-a lungul timpului mai multe metode de încărcare. Producătorul dispune deja de stații de încărcare tip “Supercharger” pe teritoriul SUA, cât și în Europa. Totuși, compania a experimentat pentru o perioadă scurtă și un sistem de schimbare a bateriei. Acest sistem detecta bateria descărcată și era înlocuită cu una nouă. Tesla a spus că, în ciuda feedback-ului pozitiv timpuriu, practic soluția nu s-a dovedit la fel de populară sau eficientă precum sunt Supercharger-urile.

Între timp, încărcarea wireless nu a făcut niciodată parte din strategia Tesla, cel puțin nu public. Viteza de încărcare wireless fiind semnificativ mai mică decât printr-o conexiune prin cablu.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a confirmat săptămâna aceasta pe Twitter că încărcătorul automat este încă în lucru. Întrebat dacă sistemul de conducere automată al autovehiculelor va fi disponibil în SUA curând, acesta a răspuns: “Cu condiția ca încărcătorul nostru robotic să fie gata“. Solicitat să confirme faptul că încărcătorul este încă în fază de producție, Musk a răspuns “da“.

În mod clar, Tesla nu duce lipsă de proiecte în acest moment. Pe lângă un zvon că vom avea un nou Model 3 actualizat, noul Tesla Roadster și alte produse în curs de dezvoltare, Musk oferă un teaser pentru o Tesla de 25.000 de dolari.

Toate astea fără să menționăm consolidarea prețurilor de producție și instalare a panourilor solare pentru locuință. Cu toate acestea, un încărcător tip “robo-snake” ar putea deveni un accesoriu dorit de mulți proprietari ai mașinilor Tesla.