Evenimentul de lansare Huawei Mate 40 programat oficial pe 22 octombrie

0
1049
Evenimentul de lansare Huawei Mate 40 programat oficial pe 22 octombrie

Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business și Director Executiv Huawei, a mers la Weibo pentru a anunța evenimentul de lansare global pentru noua gamă de dispozitive Huawei Mate 40 ce va avea loc pe 22 octombrie la ora 15:00, ora României.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă o imagine, împărtășită de domnul Yu, avem și un clip teaser foarte scurt care încorporează un ochi/iris. Imagine ce nu ne dezvăluie foarte multe detalii, însă ne oferă un indiciu pentru ceea ce urmează. Putem specula că Mate 40 va aduce progrese în ceea ce privește tehnologia teleobiectivă.

Cu toate acestea, avem la dispoziție câteva scăpări cu privire la seria Mate 40 prin care ne putem face o idee despre ce ne pregătește producătorul. Conform certificării MIIT, vor exista trei modele – Mate 40, Mate 40 Pro , dar și un Mate 40 Pro +. Avem deja randări destul de detaliate atât pentru Mate 40, cât și pentru Mate 40 Pro.

Unele scurgeri mai tangibile (@OnLeaks), prezintă ecranul telefonului Mate 40 Pro în detaliu. Observăm în colțul din stânga al telefonului o camera selfie duală, mai elegantă și un ecran mult mai curbat față de modelul precedent. Camera selfie duală poate fi observată și într-un videoclip live pe care îl avem la dispoziție. Putem observa că deși telefonul este într-o carcasă groasă, curbura ecranului se dovedește a fi destul de evidentă.

La ce ne așteptăm?

În ceea ce privește hardware-ul, se preconizează că seria Mate 40 va dispune de chipsetul Kirin 9000. Acesta ar putea fi primul cip de 5 nm cu un modem 5G încorporat. Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, unul dintre ultimele, dacă nu chiar ultimul chip Kirin, pentru moment. Un zvon apărut recent susține că gigantul chinez are probleme cu producția de noi chipset-uri și, eventual, vom avea parte de întârzieri în ceea ce privește livrarea noii serii Mate. Toate acestea însă, sunt zvonuri și trebuiesc tratate ca atare până la un anunț oficial.

La capitolul camere, ne așteptăm la un senzor principal de 108MP cu un obiectiv 9P de tip free-form, alături de un modul periscop cu zoom optic 5x. Modulele rămase vor fi probabil senzori ultrawide și ToF. O ultimă informație preconizează o încarcare rapidă la 66W.