Huawei s-ar putea să vândă subdivizia de telefoane marca Honor

0
1104
Huawei s-ar putea să vândă subdivizia de telefoane marca Honor

Viitorul sumbru, pe care guvernul SUA a încercat să îl asigure gigantului Huawei, face ca compania chineză să caute ieșiri din această situație. Una dintre ele este vânzarea sub-mărcii Honor. Aceasta este concluzia la care a ajuns cunoscutul analist Ming-Chi Kuo. Opinia acestuia merită ascultată, oferind în repetate rânduri predicții destul de exacte.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deci, potrivit acestuia, una dintre măsurile eficiente pentru rezolvarea problemelor Huawei va fi punerea spre vânzare a brandului Honor. Acest pas se pare că va fi benefic nu numai pentru Huawei în sine, ci și pentru alți parteneri furnizori. În acest moment, sub-marca are valoare și este de interes pentru potențialii investitori.

Dacă Honor reușește să-și mențină valoarea și să obțină independență față de compania-mamă,  va putea începe să creeze nu numai dispozitive de buget și mid-range, ci și modele premium. Acest lucru nu numai că va ajuta la păstrarea valorii mărcii Honor, ci și la creșterea cotei de piață a acesteia.

Analiștii vorbesc deja despre faptul că vânzările de smartphone-uri Huawei vor scădea substanțial anul viitor și compania ar putea aluneca pe a șaptea treaptă în clasamentul global. Alte companii vor beneficia de problemele Huawei. Samsung și Apple își vor putea consolida pozițiile, iar ponderea Xiaomi, Vivo și Oppo va crește.

DIGITIMES: HUAWEI SE VA CLASA PE LOCUL 7 ÎN 2021

După trei ani consecutivi de recesiune, în 2018-2020, livrările de smartphone-uri ar trebui să înceapă să crească anul viitor, grație implementării rețelelor 5G la nivel global.

Potrivit Digitimes Research, cererea de smartphone-uri 5G va crește în următorii cinci ani. Aceasta este determinată de numărul tot mai mare de rețele 5G și de extinderea acoperirii. Prețul scăzut al dispozitivelor 5G entry-level pe piețele emergente va conduce, de asemenea, la livrările globale de smartphone-uri. Acestea ar trebui să ajungă la peste 1,5 miliarde de unități în 2023, respectiv 1,7 miliarde de unități în 2025.

În 2021, Samsung Electronics și Apple vor ocupa primele două poziții, urmate de Oppo, Vivo și Xiaomi. China Transsion, care vinde telefoane entry-level sub mărcile Tecno, Itel și Infinix din Africa și Asia de Sud, vor fi pe locul 6. Datorită sancțiunilor comerciale din SUA, Digitimes se așteaptă ca Huawei să ajungă pe poziția 7 în clasamentul global. Digitimes Research se așteaptă, de asemenea, ca livrările globale de telefoane 5G să depășească 200 de milioane de unități în 2020 urmând să crească la peste 1,22 miliarde de unități în 2025.