VLC 4.0 va aduce o interfață complet nouă, iar playerul va fi accesibil chiar și din browser

0
1048
VLC
VLC 4.0 va aduce o interfață complet nouă, iar playerul va fi accesibil chiar și din browser

VLC este printre cele mai apreciate video playere din lume, fiind printre cele mai vechi. Se pare că acesta va trece la versiune 4.0 în acest an și va avea o interfață complet nouă. Iată ce știm despre noul update.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informațiile de astăzi vin prin intermediul site-ului nostru soră, mobilissimo.ro. Se pare că VLC a strâns 3.5 miliarde de descărcări. În semn de celebrare, președintele VideoLAN Foundation, Jean-Baptiste Kempf, a dezvăluit ce are de gând cu VLC. Acesta a ținut un interviu pentru cei de la Protocol.

Kempf a declarat că noua interfață va fi inaugurată odată cu VLC 4.0 și va fi disponibilă în următoarele luni. UI-ul este descris ca fiind “modern“, iar playerul va suporta și conținut online în aplicație. Totodată, VLC va fi oferit și ca extensie în browser pentru a integra clipuri de la servicii third party.

Este foarte posibil să devină un fel de “YouTube”, oferind chiar reclame pe viitor. Acestea ar urma să susțină proiectul, întrucât VLC este o soluție 100% open source, gratuită. Noa versiune web a lui VLC va putea fi accesată din orice browser. Se pare că VideoLAN lucrează la o soluție pe bază de WebAssembly și JavaScript. O soluție trebuie totuși găsită, întrucât plugin-ul Flash nu mai este disponibil de la sfârșitul anului trecut.

VLC ar mai include încă un proiect – Moviepedia Project. Acesta se vrea un fel de IMDB, care va include informații despre filme și poate comentarii din partea comunității. Prin urmare, la fel ca și YouTube, Netflix sau platformele de cloud gaming, noul VLC va putea fi accesat facil și din browser. Există totuși și riscuri de targetare de către hackeri, așa că securitatea este pe primul plan. Este posibil să vedem un debut în trimestrul 2 al acestui an.