Visul oricărui grătaragiu: Weber a lansat un grătar modern cu WiFi, funcţii inteligente

0
2470

Pe vremuri grătarul era doar o colecţie de fiare contorsionate, bune cât să pui micii pe ele şi atât. Acum grătaragiul s-a modernizat şi are pretenţii de funcţii inteligente de la grătarul său. Vine în întâmpinarea sa Weber, o companie producătoare de cuptoare şi grătare, colaborând cu June, un nume mare în zona cuptoarelor smart.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest model nou este un “pellet grill”, un grătar cu un concept interesant: bucăţi de lemn speciale (pellets) se încing printr-un sistem electric, transformând grătarul într-o mare afumătoare de fapt. Rezultă o metodă de gătire indirectă, care reduce formarea elemenţilor cancerigeni în carne.

Aparent gătitul cu cărbuni sau gaz provoacă apariţia unor componente toxice. Cât despre grătarul Weber cel nou, faptul că are WiFi îi permite grătaragiului să vadă de la distanţă, pe telefon cum merge pregătirea cărnii. E util mai ales dacă ai lăsat la afumat o bucată de carne timp de 8 ore spre exemplu.

Formatul de design e similar cu cel al altor grătare, doar că sunt câteva extra-uri binevenite. Exteriorul este acoperit cu email de porţelan. Acesta apără grătarul de rugină şi crăpături. Zona de alimentare cu lemn e în spate, un canal îngust în locul recipientului clasic lateral.

Weber a creat şi un sistem de distribuţie şi canale, pentru ca grăsimea şi alte lichide să se scurgă în tava dedicată. Promite şi că sistemul de tăvi şi canale va face curăţarea mai uşoară. Grătarul ajunge până la 315 grade Celsius şi există o opţiune de extra afumare pentru a creşte aroma cărnii. Există şi o aplicaţie specială pe telefon numită Weber Connect, care vă ghidează prin procesul de gătit şi se bazează pe software de la June, mare producătoare de cuptoare smart.

Preţul este pe măsura dotărilor, 1149 dolari pentru modelul de 24 inch şi 1399 dolari pentru cel de 36 inch. Produsul vine în 2020.