Când se lansează Disney+ în România şi când vedem The Mandalorian? Iată răspunsul!

0
3430

Disney+ a debutat pe 12 noiembrie, dar doar în SUA, Olanda, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Noul serviciu de streaming e foarte atractiv, pentru că are toate producţiile mari Marvel, Star Wars, plus unele exclusive National Geographic şi mai toate în 4K, Dolby Vision şi HDR. Toată lumea se întreabă când ajunge serviciul de streaming şi în România şi avem răspunsul mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Următorul val de lansări implică Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie, pe 31 martie 2020. Din păcate România nu e în valul 2 şi trebuie să mai aşteptăm ceva. Serviciul costă 7 dolari pe lună şi va debuta în Europa de Est de abia în prima jumătate a lui 2021. Da, aţi citit bine, de abia în 2021 vedem şi noi “The Mandalorian”. America Latină primeşte tot atunci Disney+, iar ţările din zona Asia-Pacific vor avea parte de aceste producti prin 2020 şi 2021.

Motivul acestor întârzieri este cel clasic: diferenţele între legislaţia de copyright şi cea media. Ca să nu vorbim de contractele de exclusivitate deja semnate în multe ţări şi care se încalecă cu alte servicii de streaming. Gândiţi-vă că şi un singur serial cu copyright suprapus cu alt serviciu, poate chiar televiziune poate provoca probleme. Un exemplu de legislaţie dubioasă e cel din Franţa, unde nu ai voie să pui un film pe serviciu de streaming timp de 3 ani după ce a fost la cinema, deci “Avengers Endgame” nu are voie să apară pe Disney+ acolo.

Evident în România avem alternativa VPN, plus cont Apple sau Google Play setat cu datele de billing în SUA până să se faca 2021. Trebuie să ai şi VPN şi DNS pe fiecare device pe care faci streaming. Ştiu că e posibil să vă stârnesc, dar am văzut primele două episoade din “The Mandalorian” cu aceste workaround-uri şi sunt fantastice. Au aceeaşi senzaţie lăsată de Star Wars-urile vechi şi sunt de un western futurist pur, care l-ar face pe George Lucas foarte mândru.

Păcat că trebuie să aşteptăm până în 2021…