Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet este un yacht electric superb pe roţi

0
1242

Cine vrea să combine luxul şi eleganţa unui yacht cu cel al unui automobil decapotabil îşi va clăti cu siguranţă ochii cu noul concept Vision Mercedes-Maybach 6. Trebuie spus că de fapt acest automobil există deja încă de anul trecut, doar că acum luăm contact cu versiunea sa decapotabilă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un automobil alungit, care atinge aproape 6 metri în lungime, este complet electric şi vine cu jante de 24 de ţoli. Partea din spate a cabrioletului adoptă clar influenţele maritime la nivel de design, iar masivul vehicul a văzut lumina zilei la Monterey Car Week, eveniment care a avut loc în California vineri. În ciuda dimensiunilor generoase, acest automobil concept are doar 2 locuri.

Designul său este inspirat de curentul Art Deco şi implică o linie singulară arcuită, care se regăseşte pe întreaga lungime a lui Maybach 6. Grila frontală aminteşte de un costum Armani ca textură şi dincolo de această abordare luxoasă găsim cele mai noi componente. Spre exemplu tracţiunea este integrală şi întregul sistem se bazează pe 4 motoare electrice cu magneţi permanenţi.

Ele sunt complet sincronizate şi generează până la 750 cai putere. Viteză maximă este de 249 km/h, iar suta este atinsă în sub 4 secunde. Autonomia este de 321 km cu o singură încărcare şi Mercedes a reuşit să implementeze şi o tehnologie de încărcare rapidă, care asigură până la 100 km de autonomie cu doar 5 minute de alimentare. Trecem la interior, unde găsim piele Crystal White şi o podea din lemn cu accente din aluminiu, un alt element inspirat de yachturi.

Panoul de instrumente include cadrane rotunde şi ace indicatoare, adoptând un design old school. Sistemul de navigare e conectat la ecrane touch şi există şi un sistem inteligent de tip Concierge, bazat pe comenzi vocale. Evident totul rămâne doar în stadiu de concept, dar dacă s-ar realiza vreodată acest Maybach atunci ar costa cu siguranţă multe sute de mii de euro.