Viitorul mesageriei SMS este RCS Messaging, iar Google pune funcţia în valoare cu aplicaţia Chat

0
2153

Google pregăteşte ÎNCĂ o aplicaţie de chat şi comunicare, după Hangouts, Duo, Allo şi Android Messages. De această dată e vorba despre „Chat”, destinată în special lui Android şi bazată pe tehnologia RCS Messaging. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E clar ce încearcă Google să facă aici şi anume să ne ofere un rival solid pentru Apple iMessage. Toate resursele dedicate până acum lui Google Allo au fost redirecţionate spre Chat se pare. Tehnologia RCS (Rich Communication Services) e în spatele său, iar acest nou standard are rolul de a înlocui SMS-urile, urmând să fie implementat de către operatorii din toată lumea în curând.

Profilul Universal RCS suportă notificări atunci când utilizatorul scrie, partajare de fişiere imagine şi video mai mari şi suport pentru comunicarea via WiFi şi LTE. Avem şi badge-uri „read” pentru mesajele noastre. Pe viitor Chat va fi aplicaţia default de mesagerie pe terminalele Android. Serviciile de acest tip vor trebui suportate şi de către operatori, iar fiecare se va mişca în ritm propriu, deci mai avem de aşteptat.

Dacă unul dintre utilizatorii din conversaţie nu are Chat instalat, atunci va avea SMS-ul ca soluţie de rezervă. Google a anunţat deja parteneriate cu Huawei, Motorola, LG, HTC şi Sony pentru a folosi Android Messages şi pe viitor şi Chat ca aplicaţie standard de SMS şi conversaţii. 55 de operatori şi 11 producători de telefoane sunt deja parteneri. Pentru că standardul este implementat la nivel de operator, nu va totuşi la fel de sigură soluţia ca altele bazate pe IP şi care oferă criptare end to end.

Vom avea şi o soluţie web based pentru a ne continua Chats şi pe desktop.