Vehiculul militar Humvee poate acum dobora avioane spion prin intermediul unei arme cu laser

0
803

Razboaiele purtate cu arme pe baza de laser nu mai par acum atat de ireale, de vreme ce divizia Direct Energy Systems, a celor de la Boeing a proiectat si testat sistemul Laser Avenger. Acesta este montat pe un vehicul militar Humvee si poate dobora cu ajutorul unui laser avioane spion fara echipaj.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

In cadrul unor teste efectuate in desertul New Mexico, Humvee-ul dotat cu Laser Avenger a doborat 3 avioane spion. Scopul initial al armei cu laser era de a distruge bombele neexplodate care se aflau in calea unitatilor terestre. Totusi, pe masura ce avioanele spion au devenit tot mai populare, in scopuri de patrulare si furnizare de arme, Boeing a adaptat laserul astfel incat sa poata distruge vehiculele aeriene.

Avantajul lui Laser Avenger este ca, spre deosebire de bombe sau gloante, unda laser nu dezvaluie pozitia Humvee-ului si nu arata deloc ca o raza rosie, dupa cum ne-o prezinta filmele sau animatiile. S-a ajuns la razboiul in care laserul doboara avioane pilotate de roboti…. Urmatorul pas va fi Terminatorul?

Sursa