Vehiculul militar Humvee poate acum dobora avioane spion prin intermediul unei arme cu laser

0
421

Razboaiele purtate cu arme pe baza de laser nu mai par acum atat de ireale, de vreme ce divizia Direct Energy Systems, a celor de la Boeing a proiectat si testat sistemul Laser Avenger. Acesta este montat pe un vehicul militar Humvee si poate dobora cu ajutorul unui laser avioane spion fara echipaj.

Publicitate

In cadrul unor teste efectuate in desertul New Mexico, Humvee-ul dotat cu Laser Avenger a doborat 3 avioane spion. Scopul initial al armei cu laser era de a distruge bombele neexplodate care se aflau in calea unitatilor terestre. Totusi, pe masura ce avioanele spion au devenit tot mai populare, in scopuri de patrulare si furnizare de arme, Boeing a adaptat laserul astfel incat sa poata distruge vehiculele aeriene.

Avantajul lui Laser Avenger este ca, spre deosebire de bombe sau gloante, unda laser nu dezvaluie pozitia Humvee-ului si nu arata deloc ca o raza rosie, dupa cum ne-o prezinta filmele sau animatiile. S-a ajuns la razboiul in care laserul doboara avioane pilotate de roboti…. Urmatorul pas va fi Terminatorul?

Sursa