Vânzările de automobile electrice cresc, cu peste 2 milioane de modele rulând pe străzi în acest moment

0
1013

Chiar dacă industriile “verzi” au fost lovite serios de retragerea SUA din Acordul Climatic de la Paris, ascensiunea automobilelor electrice nu poate fi oprită. Astfel, azi avem şi câteva cifre pentru voi legate de creşterea acestui tip de vehicul. Se pare că 2 milioane de modele pe baterie rulează pe străzi în acest moment.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informaţiile vin de la Agenţia Internaţională a Energiei, care a încercat să obţină un număr realist de vehicule electrice şi plugin hibrid. Peste 750.000 de unităţi au fost înregistrate doar în 2016, se pare. Acesta este un record şi a împins numărul total de maşini electrice peste 2 milioane. În 2015 se depăşea cota de 1 milion, deci lucrurile evoluează rapid.

Evident, la nivel global mai e cale lungă până ce astfel de maşini să conteze semnificativ. Conform Agenţiei, Norvegia este ţara cu cea mai mare cotă de piaţă pentru vehiculele electrice. Pe locul 2 se află Olanda, cu o cotă de 6.4% şi apoi Suedia, cu 3.4%. China, Franţa şi Marea Britanie au cote de piaţă de 1.5% pentru vehiculele “verzi”, iar dintre ele China sună cel mai impresionant, pentru că vorbim de numere mai mari.

Sunt indicate şi creşteri la nivel de încărcătoare accesibile public pentru maşini de genul. Studiul arată că s-a înregistrat o creştere de 72% în rândul încărcătoarelor disponibile public faţă de anul trecut. Dacă toate aceste trenduri continuă nestingherite, hibridurile plugin ar putea ajunge la 30% din toate automobilele vândute până în 2030.