Următorul televizor de la LG ar putea fi un model ultra-wide cu difuzoare mobile ce își vor ajusta poziția în funcție de aspectul imaginii

0
1051
LG

Un segment de pe piață ce a suferit transformări spectaculoase în materie de look pe parcursul ultimilor ani este cel al televizoarelor. De la modele cu ecran plat am ajuns la televizoare cu panouri curbate, rezoluții 8K și tehnologii de imagine deosebite. Acum se pare că ne pregătim pentru o nouă evoluție a TV-ului ce ar putea veni de la LG.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim prin intermediul celor de la LetsGoDigital.com faptul că sud-coreenii de la LG tocmai ce au primit un brevet foarte interesant pentru un televizor ce ar putea deveni realitate în următorii ani. Este vorba despre un televizor cu ecran ultra-wide ce dispune de difuzoare mobile.

LG

De ce mobile? Ei bine pentru că acestea își vor putea ajusta poziția deasupra ecranului în funcție de aspectul imaginii afișat. La ora actuală televizoarele adoptă panouri cu aspect 16:9, ceea ce înseamnă că la vizionarea unui material video 21:9, vom avea parte de margini negre în partea de sus și jos a imaginii.

LG

Pentru a rezolva această problemă, LG a brevetat un design ingenios ce permite utilizatorilor să vadă conținut 16:9 și 21:9 fără acele margini negre. Reușește să facă asta prin utilizarea unor difuzoare cu aceeași lățime cu cea a diferenței dintre aspectele 16:9 și 21:9, boxele fiind mutate automat în funcție de aspectul imaginii pentru a ne scăpa de acele margini negre.

LG

Aflăm că atunci când televizorul este stins, difuzoarele se vor muta în partea din dreapta a ecranului urmând ca la aprinderea televizorului să își ajusteze automat poziția în funcție de aspectul imaginii. Acest televizor suportă următoarele aspecte de imagine: 4:3, 16:9, respectiv 21:9.

Nu ar fi exclus ca un prototip al acestui televizor să fie prezentat peste fix o lună în cadrul târgului CES 2019 din Las Vegas!