50.000 de imprimante au fost hackuite pentru YouTuberul PewDiePie

1
896

YouTuberul suedez PewDiePie este una dintre cele mai mari personalități ale online-ului global, dar dominația sa pe YouTube este amenințată. Tânărul concurează cu casa de discuri indiană T-Series pentru cine are mai mulți abonați, iar câțiva hackeri fani ai lui Pewds i-au dat o mână de ajutor, “spărgând” 50.000 de imprimante.

Publicitate

Aceste imprimante au fost hackuite pe tot globul, imprimând mesaje care recomandau oamenilor să se dezaboneze de la T-Series și să se aboneze la PewDiePie. Era explicat și motivul și anume pierderea supremației de către suedez, drept canalul YouTube cel mai popular din lume.

T-Series este o companie din India care urcă pe web trailere de filme și melodii. A fost solicitată în mesajul imprimat și abonarea la canalul lui Pewds și creșterea awareness-ului folosind hashtag-ul #SavePewDiePie în social media. Un hacker cunoscut drept TheHackerGiraffe a găsit o colecție de 800.000 de imprimante vulnerabile pe Shodan.io, un motor de căutare pentru aparatele conectate la Internet.

50.000 au fost sparte și controlate de la distanță. A fost nevoie de doar 30 de minute pentru a analiza tot, a programa și a prelua cotrolul asupra imprimantelor. Hackerul a fost totuși blând, iar altul mai malițios ar fi putut bloca imprimantele, să le folosească precum un punct de intrare în rețea sau să imprime mesaje obscene la o școală să zicem.

Războiul dintre PewDiePie și T-Series a început cu câteva luni în urmă, când firma indiană ajungea la 59 de milioane de abonați. În octombrie canalele erau extrem de apropiate, iar fanii PewDiePie au pornit campanii de creștere a numărului de abonați ai suedezului.

Duelul rămâne strâns, ambele canale sărind de 73 milioane de subs.