Rusia va construi o bază lunară până în 2040; NASA reacționează

0
1924

Dacă în ultima vreme SpaceX ține capul de afiș când vine vorba de realizări tehnologice care ne vor duce în cosmos, azi aflăm că și rușii au un as în mânecă. Agenția federală spațială a rușilor are de gând să amenajeze o colonie lunară până în anul 2040. NASA le-a dat răspunsul imediat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

NASA a anunțat că va avea o prezență umană continuă pe Luna în următorul deceniu. Pentru că suntem într-un soi de “Război Rece 2.0”, era de așteptat să reînceapă cursa spațială. Până una alta, steagul american rămâne singurul plantat pe Luna. NASA a început să se simtă curajoasă și independentă pentra că mai nou nu mai depinde așa mult de rachetele rușilor pentru a duce încărcături pe Stația Spațială Internațională.

Sunt variante, ca SpaceX, firme japoneze mai nou, poate chiar și proiectele lui Branson și Bezos. Roscosmos, agenția spațială federală rusă a publicat un comunicat de presă, în care detalia planurile sale selenare. Iată cum sună comunicatul:

Interesul umanității pentru Lună este asociat în special cu faptul că regiunile unice cu condiții favorabile pentru construcția bazelor lunare au fost descoperite pe satelit. Implementarea programului lunar va avea loc în câteva etape până în 2040. Rusia își va implementa noua sa strategie în 3 faze, incluzând o stație orbitală, o misiune cu echipaj pe suprafața Lunii și construcția unei baze permanente apoi.

NASA se ocupă între timp cu stația spațială Gateway, care va orbita Luna și va ajuta viitoarele misiuni să ajungă mai ușor pe satelit. Înainte să ne bucurăm prea tare va reamintesc că au trecut decenii bune de când nu a mai ajuns un om pe Luna.