Următorul Apple Watch va avea doar butoane tactile, nu şi fizice

0
1695

Chiar dacă WWDC 2018 nu ne-a adus vreo lansare hardware, Apple are timp berechet în următoarea jumătate de an să lanseze “bunătăţi”. Acestea vor include cu siguranţă şi un Apple Watch şi aparent acesta nu va avea butoane fizice clasice, ci doar tactile. Aflaţi detalii despre noul device mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informaţiile vin de la insideri, care afirmă că Apple vrea să înlocuiască butoanele fizice cu unele virtuale sau unele touch. Ca atare se va reduce numărul de componente mobile şi predispoziţia la probleme cu funcţionarea. În acest moment Apple Watch are două modalităţi de control: un buton mare lateral, dar şi aşa numitul “Digital Crown”, care se apasă şi roteşte.

Acesta din urmă este inspirat de abordarea clasică a ceasurilor, dar adusă în epoca modernă. Mecanismul de control în formă de rotiţă poate fi folosit pentru a da scroll în liste de notificări şi a da zoom în acel nor de aplicaţii din watchOS. Dacă acea capacitate de scroll se păstrează şi pe viitor, ideea de apăsare se înlocuieşte cu un mecanism touch.

Totul vine de la o sursă citată de Fast Company, care indică faptul că Apple vrea să transforme butoanele laterale în modalităţi virtuale de control. Ar fi o mutare similară cu cea de pe iPhone 7, care a trecut de la butonul Home clasic la unul capacitiv. Apple va mai implementa aici şi faimosul său Taptic Engine, un motoraş cu vibraţii controlat în mod precis şi care oferă feedback haptic, plus alerte pe bază de vibraţii.

Totul simulează feelingul apăsării unui buton atunci când puneţi degetul pe el. Butonul Home a dispărut până la urmă pe iPhone X, dar la ceasuri se discută altfel. Faptul că următorul Apple Watch va avea mai puţine componente mobile înseamnă şi că va fi mai rezistent la apă şi praf şi va veni cu o carcasă mai bine sigilată. Se câştigă şi spaţiu intern pentru extra baterie.