Un notebook premium ultraportabil – Porsche Design Acer Book RS s-a lansat oficial

0
958
Un notebook premium ultraportabil - Porsche Design Acer Book RS s-a lansat oficial

Prin intermediul unui comunicat de presă, Acer anunță parteneriatul cu renumita firmă Porche Design dezvăluind prima creație dezvoltată în colaborare – notebook-ul Porsche Design Acer Book RS.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Design și construcție

Laptop-ul prezintă un șasiu compact, construit din metal, iar carcasa dispozitivului este realizată din fibră de carbon, conferind o notă distinctă, derivată din tematica de design utilizată în sporturile moto. Notebook-ul cântărește 1.25 kg și are o grosime de 15.99mm. Șasiul dispozitivului dispune de o balama unibody prin intermediul căreia tastatura luminată se ridică ușor odată cu deschiderea acestuia. Astfel, experiența de tastare devine mai ergonomică și îmbunătățește răcirea laptop-ului. Touchpad-ul este realizat din sticlă, conferind dispozitivului alura premium pe care o merită.

 

Porsche Design Acer Book RS dispune de un ecran tactil FHD IPS de 14 inch cu protecție Corning Gorilla Glass. Acesta acoperă 100% din gama de culori sRGB și este înconjurat de rame ultra-înguste. În acest fel, dispozitivul prezintă un impresionant raport ecran – carcasă de 90%. Jan Becker, CEO Porsche Design Group a declarat:

“Cu peste 40 de ani de experiență în industrie, rezultatele excelenței Acer se potrivesc angajamentului nostru de a livra produse remarcabile împreună cu partenerii noștri. Suntem încântați să începem acest parteneriat prin lansarea noului laptop Porsche Design Acer Book RS care întruchipează ADN-ul mărcii noastre și stabilește noi standarde de performanță și design.”

Performanță și dotări

Sunt două configurații aici, cea cu Intel Core i5-1135G7 și o alta cu Intel Core i7-1165G7, ambele procesoare Gen.11. Se oferă 512 GB sau 1 TB stocare SSD (PCIe Gen3, 8Gb/s, NVMe), 8 sau 16 GB RAM LPDDR4X, iar în materie de grafică una dintre aceste opțiuni are soluția Intel Iris X, iar cealaltă o soluție dedicată NVIDIA GeForce MX350.

Dincolo de design-ul exterior, avem două configurații, cea cu Intel Core i5-1135G7 și o alta cu Intel Core i7-1165G7. Se oferă și 512GB sau 1TB de stocare SSD și 8 sau 16 GB ram. Pe partea de grafică avem de ales între grafica integrală oferită prin Intel Iris X sau soluția dedicată nVidia GeForce MX350.

Răcirea dispozitivului la interior se realizează prin intermediul a două conducte de cupru. Bateria asigură laptop-urilor 17 ore de utilizare și vine cu încărcare rapidă, fiind capabilă să ofere 4 ore de utilizare cu o încărcare de 30 de minute. La capitolul porturi și conectivitate, notebook-ul dispune de USB-C, Thunderbolt 4 și USB 3.2. De asemenea, pentru siguranță avem amprentă și funcția Modern Standby & Wake on Voice.

Ca accesori, laptop-ul dispune de un kit de călatorie pentru cei ce doresc să-l achiziționeze separat. Acesta include un mousepad, o geantă de transport și o husă pentru dispozitiv.

Prețuri și disponibilitate

Pachetul premium Porsche Design Acer Book RS (notebook i7, kit de călătorie și mouse) începe de la 2399 euro, Porsche Design Acer Book RS va fi disponibil prețuri începând de la 1799 EUR, in funcție de varianta aleasă, iar kitul de călătorie se vinde cu prețuri începând de la 299 euro.