Acum că există şi telefoane cu ecrane 4K şi HDR (Xperia XZ Premium), de ce nu ar face până şi Apple marea trecere la aceste tehnologii, la nivel de streaming box cel puţin. Se pare că fix asta are de gând firma din Cupertino, judecând după cele mai noi scăpări. Un Apple TV de generaţie nouă ar putea sosi cu suport pentru astfel de conţinuturi.

Publicitate

Indicii au apărut sub forma unor capturi de ecran ce indică listări de filme 4K şi HDR în iTunes. Cititorul MacRumors Tomas Jackson, din Marea Britanie a descoperit această listare, pe care o vedeţi mai jos. Filmul din 2016 “Fantastic Beasts and Where to Find Them” este trecut cu suport pentru aceasta rezoluţie şi acest tip de dynamic range. Totuşi calitatea video este listată doar ca “720p”, ceea ce induce puţină confuzie.

Şi filmul “Passengers” e trecut cu menţiuni similare, dar utilizatorul a putut descărca doar versiunea sa HD sau Full HD. În acest moment un Apple TV de generaţie actuală poate oferi playback pentru fişiere în format 720p sau 1080p. E puţin probabil că Apple ar adăuga aceste taguri fără să aibă intenţia de a oferi cu adevărat rezoluţie 4K şi suport HDR.

Tot ce lipseşte este un player sau device de streaming cu suport pentru o astfel de tehnologie. Un Apple TV compatibil 4K este subiect de zvonuri de ceva vreme, mai ales că Netflix şi Google Play oferă filme 4K de ceva vreme. Cum următorul eveniment Apple are loc în septembrie, cu ocazia debutului noilor iPhone-uri, estimăm că tot atunci vor veni noile modele Apple TV. Poate vedem şi o telecomandă nouă la pachet…