Plăcile grafice AMD Radeon RX Vega sunt fotografiate, aflăm că vor fi răcite pe lichid sau aer

3
1041

AMD a oferit în această săptămână teasere pentru viitoarele sale plăci grafice, din gama Radeon RX Vega. E vorba despre modele răcite pe lichid şi aer, pe care le putem admira în premieră mai jos. Răcirea prin metodele anterior menţionate e similară cu cea a modelelor Radeon Frontier Edition.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Plăcile noi debutează pe scenă astăzi în Los Angeles, deci mai avem de aşteptat cam 12 ore până devin oficiale. Se pare că Radeon RX Vega va avea 3 versiuni prezentate în cadrul evenimentului Capsaicin Siggraph de azi. Printre ele se numără AMD Radeon RX Vega 64 Limited Edition şi Liquid Edition. Ambele au la bază noul GPU AMD Vega, care include 64 de NCU-uri şi un număr impresionant de 4096 de core-uri.

AMD Radeon RX Vega 64 Limited Edition e foarte similară cu versiunea Radeon RX Vega 64 Reference Edition, la capitolul design PCB şi frecvenţe. Diferenţa principală o reprezintă coolerul mai elegant, care foloseşte materiale premium şi arată mai cool. Avem un logo Vega aplicat în zona superioară şi un pătrat “Radeon R” în colţ cu iluminare LED asociată.

Apoi vine la rând AMD Radeon RX Vega 64 Liquid Edition, care are răcire pe lichid. Acesta seamănă foarte mult cu Vega Frontier Edition Liquid şi va sosi cu frecvenţe tactate mai sus, datorită sistemului de răcire. Plăcile sosesc cu radiator de 120 mm şi un mecanism intern de răcire similar cu cel de la Radeon Vega FE. Memoria oferită aici este de 8 GB (HMB2 şi HBCC), iar arhitectura este de 14 nm GFX9.

Frecvenţe peste 1600 MHz sunt aşteptate şi o lăţime de bandă de 480 GB/s a fost menţionată de surse, e drept mai mică decât cea de 512 GB/s de pe modelul Fiji. Aflăm mai multe detalii şi preţuri diseară.