Un fost angajat Apple a fost arestat pentru că a furat secrete legate de Apple Car

0
1132

Am fost mereu intrigat de faptul că Apple a avut probleme cu proiectul său auto, legat de aşa numitul Apple Car. Se pare că sabotajul şi spionajul ar fi fost printre cauze, iar acum aflăm că un fost angajat Apple a fost arestat pentru că a furat secrete legate de acel automobil. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un angajat Apple ar fi descărcat schiţe pentru automobilul autonom şi circuitele sale, apoi a vrut să fugă cu ele în China. A fost prins la timp şi condamnat totuşi. Xiaolang Zhang este numele său, iar angajatul ar fi declarat că dorea să se angajeze la un startup chinez de tehnologie self driving, Xiaopeng Motors, pregătind deci demisia.

A fost arestat pe 7 iulie după ce a fost prins în aeroportul din San Jose. Apple îşi apără secretele cu dinţii şi în ultimii ani a pornit sancţiuni foarte dure pentru companiile partenere ale căror angajaţi scapă accesorii şi produse Apple înainte de lansare. Şi atunci când un iPhone 4 a fost uitat într-un bar şi vândut pe piaţa neagră, a fost nevoie de poliţie şi FBI pentru a rezolva cazul.

Revenind la Zhang, acesta fusese angajat în zona de Harwdare şi Sisteme de Inginerie. Îşi lua concediu de paternitate în aprilie, după naşterea copilului său şi când a revenit la Apple şi-a anunţat demisia. A vizitat totuşi campusul Apple şi a făcut căutări ample în baza de date cu secrete a companiei, descărcând fişiere vitale. Zhang ar putea primi 10 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Apple avea sute de ingineri angrenaţi în Project Titan şi chiar dacă nu mai pregăteşte o maşină proprie, lucrează în continuare la soluţii self driving şi de navigare.