Un asteroid ne-a ratat cu putin

0
688

Cu nici o saptamana in urma, asteroidul 2009 DD45 a trecut la 55.000 de km de Pamant, mai putin de dublul distantei la care se afla satelitii utilizati pentru comunicare, conform lui Robert McNaught, de la Australian National University.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Corpul ceresc a fost descoperit cu o saptamana inainte de trecerea sa prin apropierea planetei noastre, dar el nu a prezentat motive de ingrijorare pentru specialisti, desi o coliziune cu Pamantul ar fi fost fatala. Conform lui McNaught, asteroizii pot fi redirectionati cu ajutorul unor tehnologii speciale, dar doar daca traiectoria lor este cunoscuta cu zeci de ani inainte sa ameninte direct Pamantul.

Daca specialistii afla de apropierea unui asteroid cu doar cateva zile inainte de eveniment, atunci tot ce ramane de facut este evacuarea zonei de impact, conform aceluiasi om de stiinta. Asteroidul 2009 DD45 face o rotatie completa in jurul Soarelui la fiecare 18 luni, dar traiectoria sa nu se intersecteaza in mod periculos cu cea a Pamantului si nu o va face in acest secol.

Sursa