Uber vrea să intre pe piaţa de bike sharing, cumpărând Citi Bike

0
1426

Uber încearcă tot mai mult să se diversifice, folosindu-şi fondurile uriaşe şi pentru alte proiecte. Spre exemplu acum încearcă să cumpere compania Motivate, care deţine serviciul de bike sharing Citi Bike. Se pare că şi Lyft, marele rival Uber se pregătea să preia aceeaşi companie, deci se complică povestea.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Săptămâna trecută apăreau informaţii că Lyft ar fi ajuns la o înţelegere cu Motivate/Citi Bike la suma de 250 de milioane de dolari. Uber vrea să intervină cu o contra ofertă acum. Motivate administrează Citi Bike în New York, iar Ford GoBike în San Francisco. Există şi alte ramificaţii ale proiectului în Boston, Chicago, Washington. Clienţii au folosit bicicletele reţelei de 3.18 milioane de ori în ultima lună.

Uber şi Lyft se tot duelează în zonele care nu au neparat legătură cu maşinile şi ride sharing-ul. Au luat în calcul scuterele electrice, bike sharing-ul, şofatul autonom şi multe alte proiecte. Uber spre exemplu a cumpărat recent Jump, o companie care avea un permis exclusiv de a implementa un sistem de bike sharing în San Francisco, unul fără dockuri la bază.

Ambele companii rivale au aplicat deja pentru licenţe de a implementa scutere electrice în San Francisco. Acestea au fost recent retrase de pe străzile oraşului, după o problemă cu licenţierea şi plângeri ale pietonilor şi şoferilor. Şi apropo de proiecte secundare, să nu uităm de maşinile zburătoare pregătite de Uber! Ştiaţi că în India sau Pakistan poţi cere o ricşă de la Uber sau o motocicletă?