Uber Green disponibil acum în România, cu o flotă de 20 de automobile electrice

1
1125

Uber a lansat în această săptămână în România serviciul Uber Green, care pune la bătaie o flotă de automobile electrice. Tariful este acelaşi ca la Uber Select, iar serviciile au început să fie oferite de pe 27 februarie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În proiect sunt incluse 20 de maşini Renault Zoe pentru început. Uber Green a debutat în Bucureşti deocamdată, făcând din Capitală primul oraş din Europa Centrală şi de Est care beneficiază de serviciu. Până acum fusese implementat în Paris, Amsterdam, Londra, Madrid, Porto, Zurich şi Lisabona. Serviciul pilot se bazează pe parteneriatul cu Eldrive pentru a furniza aceste maşini Renault Zoe.

Aflăm cu această ocazie ca Bucureştiul este a doua cea mai mare piaţa de ride sharing din Europa Centrală şi de Est. Acestea sunt maşini 100% electrice, cu zero emisii de carbon. Prin acest proiect pilot cel puţin 10.000 de bucureşteni ar urma să folosească Uber Green până la final de aprilie, în condiţii ideale, reducând din poluare. Modelele Renault Zoe folosite aici sunt cele cu nouă baterie Z.E. 40, care oferă o autonomie de 400 de km NEDC (echivalentul unei distanţe reale de 300 km în mediu urban) cu o singură încărcare.

Tariful pentru UberGREEN este acelaşi ca la UberSELECT: 1.65 lei pe kilometru/ 0.28 lei pe minut/1.65 lei tarif de bază, cu tarif minim de 12 lei.