În cadrul ediției din acest an a târgului East European Comic Con, TP-Link a anunțat lansarea primului router din lume echipat cu procesor quad-core. Numele acestuia este Archer C5400X și avem de-a face aici cu un model tri-band capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,4Gbps.

Publicitate

Procesorul este o unitate de 1.8 GHz pe 64-bit și pe lângă acesta mai există alte 3 procesoare specializate dedicate benzilor wireless. În total routerul este echipat cu procesoare care însumează 7 nuclee, generând o putere de procesare de peste 9.6GHz ceea ce îl face cel mai puternic echipament WLAN din industrie.

Routerul asigură o viteză de până la 1000Mbps în banda de 2,4 GHz și 2167Mbps în cele două benzi de 5 GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicații. Se permite conectarea wireless a unui număr de până la 90 dispozitive, în funcție de tipul de trafic.

Mai trebuie menționat faptul că se oferă aici tehnologia 4×4 MU-MIMO, cea numită NitroQAM ce mărește cu 25% vitezele maxime Wi-Fi în toate benzile și RangeBooster care crește sensibilitatea semnalului. Archer AC5400X este primul model din portofoliul TP-Link cu 16 GB de stocare, VPN cu accelerator hardware, funcție Link Aggregation și 8 porturi LAN.

Produsul va ajunge la vânzare din trimestrul 3 la un preț de aproximativ 1999 lei.