Toyota C+Walk a debutat oficial! Scuter electric cu 3 roți conceput pentru persoanele cu mobilitate scăzută

0
328
Toyota C+Walk
Toyota C+Walk a debutat oficial! Scuter electric cu 3 roți conceput pentru persoanele cu mobilitate scăzută

Cei de la Toyota au anunțat azi un scuter electric destinat utilizatorilor cu mobilitate scăzută. Modelul Toyota C+Walk e similar cu Segway PT și un succesor direct pentru Toyota Concept-i Walk prezentat în 2017. Detalii despre noul vehicul avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Toyota C+Walk vine cu funcții atractive pentru persoanele cu un echilibru precar, având 3 roți. Viteza maximă la care poate ajunge este de doar 10 km/h, iar autonomia sa este de aproximativ 14 kilometri. Bateria se poate înlătura și înlocui foarte ușor însă, crescând astfel range-ul. O astfel de unitate se încarcă totuși în 2 ore.

Potrivit companiei, vehiculul este conceput pentru bătrâni și angajați, pentru a se putea mișca mai rapid în depozite, fabrici sau chiar în aeroporturi. Scuterul sosește și cu un sistem pentru evitarea obstacolelor care pe lângă emiterea de sunete, va încetini automat vehiculul pentru evitarea unui accident iminent.

Merită menționat că producătorul nu a reușit să obțină încă aprobarea din partea Japoniei pentru ca vehiculul să poată circula pe străzile publice. Astfel, el este limitat, putând fi folosit doar la interior. El este proiectat pentru a fi confortabil de utilizat în zonele de mers pe jos. Facilitează astfel deplasarea alături de însoțitori. Este ecologic, nu ocupă spațiu, iar el este conceput pentru a fi condus în picioare. Cu toate acestea, Toyota afirmă că lucrează și la o variantă cu scaun. În varianta din prezent el dispune de o bază de 15 cm în înăltime pentru o îmbarcare și coborâre facilă.

Toyota C+Walk costă 3100 de dolari, iar el va fi disponibil începând de luna viitoare.