Până acum cine dorea să îşi facă locuinţa smart trebuia să cumpere un set de gadgeturi, un adevărat kit care includea un hub, camere inteligente, termostat şi altele de gen. Toshiba restrânge numărul achiziţiilor, prin lansarea lui Symbio, un smart home hub care e şi un device 3 în 1… sau chiar mai mult.

Publicitate

Este în acelaşi timp hub, cameră de securitate şi difuzor inteligent cu Amazon Alexa. De fapt Toshiba Symbio se vrea a fi un produs 6 în 1. Este promovat ca o cameră wide angle şi cu capacităţi low light, dar şi cu filmare full HD, capabilă şi să alerteze utilizatorul dacă detectează mişcări sau zgomote. Apoi poate fi un detector inteligent de sunet pentru copii sau animale de companie, dar şi difuzor Bluetooth/WiFi pentru streaming, cu driver ODMD.

În plus, puteţi controla alte gadgeturi şi să vă aflaţi programul zilnic cu ajutorul lui Amazon Alexa, oferind şi suport ZigBee şi Z-Wave în acelaşi timp. Şi nici măcar nu e gata lista de funcţii! Acest produs poate permite şi comunicarea directă cu telefonul mobil. Dă senzaţia unui Google Home sau Amazon Echo pe steroizi şi înlocuieşte o mulţime de alte gadgeturi.

Rezolvă problema cu intimitatea, incluzând un capac pentru cameră, dar are şi senzori de temperatură, umiditate şi lumină ambientală pentru a realiza mai bine reglajele în locuinţă. Produsul costă 249.99 dolari şi are clasicul design cilindric în stil Amazon Echo.