Tonomat la tine acasă: un pasionat de modare şi-a construit un tonomat old school pe bază de Google Home, Chromecast

0
1032

Ideea unui tonomat nu a mai fost abordată de ani buni, iar acum revine într-un mod neaşteptat, printr-o creaţie home made a unui pasionat de gadgeturi. El combină o serie de cartonaşe speciale, cu un sistem RFID, Google Home şi Chromecast-uri. Ce a ieşit vedeţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ideea specială aici este de a alege melodia sau artistul preferat folosind acele cartonaşe. Pe numele său “hoveeman”, creatorul acestui sistem tip tonomat a legat totul la Google Home şi difuzoarele Chromecast. Sistemul funcţionează astfel: utilizatorul ia un cartonaş îl atinge de un senzor din lateralul biroului său şi începe melodia preferată.

Sistemul RFID e super răspândit, de la codurile de bare scanate în magazine, la cartelele scanate la intrarea în clădiri. RFID reader-ul se conectează la un Raspberry Pi Zero, care transmite mesajul spre Google Home şi difuzoare să pornească playbackul pentru un anumit album/playlist. Raspberry Pi-ul are o sursă de alimentare şi slot microSD, iar gadgetul este capabil să activeze Google Assistant, care poate rula pe un server sau pe un alt Raspberry Pi.

Găsiţi linkuri pe GitHub şi instrucţiuni pentru a realiza un setup de gen la voi acasă. Poate pe viitor îl vom vedea integrat într-un tonomat veritabil, nu doar un birou.