Tim Cook neagă pregătirea unui hibrid iPad/MacBook şi macOS/iOS

0
1045

De câţiva ani tot circulă ideea că Apple ar dori să unifice iOS şi macOS într-o singură platformă, cam cum se vehicula şi despre Android şi Chrome OS. În ultima vreme s-au intensificat zvonurile pe frontul Apple, culminând cu declaraţiile lui Tim Cook, care a simţit nevoia să pună capăt zvonisticii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel, CEO-ul Apple a ţinut un discurs recent într-o sală de clasă din Chicago, unde a vorbit despre noul iPad de 9.7 inch şi avantajele lui iOS. Oficialul a ţinut să sublineze ca un setup complet cu tabletă, tastatură şi Apple Pencil costă sub 600 de dolari şi le oferă utilizatorilor capacitatea de învăţare necesară pentru o clasă digitală. Au fost şi nişte aluzii că iPad-ul cu toate accesoriile şi aplicaţiile la zi ar putea chiar rivaliza cu un MacBook.

Imediat jurnaliştii au început să îl ia la întrebări pe Cook, iar Peter Wells de la The Sydney Morning Herald a insistat pe hibridul macOS-iOS. Tim Cook a dat următorul răspuns:

„Nu credem în diluarea unui produs în favoarea altuia. Ambele, Mac-ul şi iPad-ul sunt incredibile. Unul dintre motivele pentru care ambele sunt incredibile este pentru că fiecare face ce ştie mai bine. Dacă începem cu hibridul între ele facem sacrificii şi compromisuri.

Poate că un hibrid ar face compania mai eficientă până la urmă. Dar nu este despre asta. Este despre a da oamenilor lucruri pe care ei să le poată folosi pentru a schimba lumea şi a îşi exprima pasiunea şi creativitatea. Această fuziune pe care unii sunt fixaţi, ei bine nu cred că asta vor utilizatorii.”

Personal consider că e inevitabil să vedem la un moment dat un hibrid laptop-tabletă, pentru că pe asta se merge în ziua de azi. În cel mai rău caz vedem un laptop cu tastatura touch în gen Lenovo Yoga Book, dar tot un pas în direcţia bună.