Tesla vrea să îţi ţină câinele în viaţă când îl uiţi în maşină cu un Dog Mode

0
832
Tesla

Am auzit cu toţii poveşti de groază cu animale de companie uitate în maşină pe timp de vară şi găsite deshidratate sau mai rău. Sunt şi cazuri şi mai grave de copii mici uitaţi în maşină. Tesla vrea să evite situaţiile de gen, care intră la categoria “neglijenţă criminală” şi pregăteşte un mod special pentru a ţine animalele de companie în maşinile Tesla.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Problema apare de obicei când îţi iei animalul cu tine şi ajungi la o clădire, restaurant, hotel sau altele care nu primesc animale înăuntru. Tesla vine în întâmpinarea acestei situaţii, lansând un mod software special. Acesta le permite necuvântătoarelor să stea în automobil fără să aibă probleme de sănătate. CEO-ul Elon Musk a confirmat asta, printr-un tweet scurt în care menţiona un “dog mode”.

Nu e prima funcţie de gen realizată de Tesla, care încă din 2016 prezenta conceptul de Cabin Overheat Protect. Acesta împiedica maşina să se supraîncălzească şi păstra temperatura în limite rezonabile ore întregi la interior. Astfel un copil sau un câine putea sta înuntru chiar şi în plină caniculă. Nu avem un timeline pentru sosirea acestei actualizări, dar orice oricât de eficienta ar fi tot nu e o idee bună să laşi un copil sau pet în vehicul.

Un aspect amuzant al noii funcţii e faptul că maşina va afişa pe ecranul său intern cu litere de o şchioapă “Sunt bine, stăpânul meu va reveni imediat”, aşa încât iubitorii de animale să nu se scandalizeze şi să nu spargă geamurile pentru a salva dulăul.