Taxify permite acum şi livrarea de colete în Bucureşti

0
1120

Taxify a început săptămâna cu un anunţ legat de extinderea serviciilor sale. În afară de serviciul de ride sharing permite acum şi livrarea de colete, dar asta doar în Bucureşti deocamdată. Utilizatorii Taxify pot trimite colete şi avem detalii mai jos despre tarife şi cum funcţionează serviciul.

Publicitate

Pentru a avea acces la noua funcţionalitate trebuie doar să deschideţi aplicaţia şi să alegeţi opţiunea Delivery. Veţi alege destinaţia unde doriţi să trimiteţi coletul, veţi chema maşina şi da pachetul şoferului, iar coletul va fi dus la destinaţie. Destinatarul poate urmări în timp real livrarea, iar expeditorul poate partaja traseul/cursa. Există şi o sumă minimă pentru livrare şi anume 10 lei.

Piaţa de livrare colete este în creştere în România, beneficiind de lansarea Glovo în ultimul an. Glovo face livrări cu biciclete sau motoscutere, iar Uber Eats foloseşte mijloace similare pentru a livra mâncare. Pe piaţa de la noi cel mai cunoscut furnizor de servicii de acest tip rămâne Uber, cu 75% dintre români declarând că au auzit de Uber, în vreme ce 34% au auzit de BlaBlaCar, apoi 26% de Taxify.

13% au auzit sau folosit Black Cab. Taxify era fondat în 2013 şi în Estonia şi primea o injecţie serioasă de capital anul trecut prin cumpărarea unui pachet de acţiuni mare de către Didi Chuxing, gigant de ride sharing din China.