Tesla Roadster-ul cel nou ar putea chiar include „rachete” SpaceX

0
1138

Elon Musk a făcut o promisiune mai mult în glumă că noul Tesla Roadster va avea rachete la debut. Asta că tot a ajuns vehiculul lui Musk în spaţiu, iar acum gurul tech revine cu promisiunea că automobilul sport va întrece orice maşină sport pe benzină.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Când spune că „va întrece”, s-ar referi la toate statisticile şi cifrele posibile, aparent. E vorba despre viteza maximă, timpul până la sută, timpul până la 200 de km/h şi alte recorduri de gen. La întrunirea anuală a acţionarilor Tesla, Musk a oferit indicii că Tesla Roadster 2018 va veni cu un „pachet SpaceX”.

Asta implică un set de boostere, pe bază de rachete, poziţionate în jurul corpului maşinii electrice. Acest mecanism ar îmbunătăţi accelerarea, viteză maximă, frânarea şi uşurinţă de virare. Ştim că sună ca o nebunie şi a ceva imposibil, dar „imposibil” e numele mijlociu al lui Musk. Probabil vă întrebaţi cum se potriveşte ideea de vehicul „verde” şi electric cu conceptul de rachete.

Acestea nu vor fi pe bază de hidrocarburi, ci pe gaz comprimat. Rachetele vor stoca gaz la presiune foarte ridicată, într-un mecanism COPV. Activând aceste rachete pe rând, maşina va genera forţe direcţionale, împingând spatele Roadster-ului spre exemplu pentru a lua virajele mai bine. Şi pompele de aer sub presiune, căci asta sunt de fapt rachetele vor folosi tot energia bateriilor.

Problema e că vehiculul va arăta ca un kitsch cu acei cilindri de gaz sub presiune ataşaţi… ca un vehicul din Wacky Races să zicem. La câteva sute de mii de dolari ai aştepta ceva mai multă eleganţă. Livrările încep din 2020.