Tesla Model Y devine oficial: un SUV care vine în 2020 la preţul de 39.000 de dolari

2
1382

Tesla Model Y a devenit în sfârşit oficial, după o lungă perioadă de teasing şi mai puţine scăpări decât au smartphone-urile moderne. Automobilul va sosi în 2020 şi este un SUV compact, care va porni de la preţul de 39.000 de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Model Y este bazat pe aceeaşi arhitectură ca Model 3 şi asta se reflectă în limbajul de design. Este cu aproximativ 10% mai mare decât sedan-ul Tesla. Linia acoperişului este similar cu cea de la Model X, dar sunt şi multe diferenţe faţă de acel model. Personal nu sunt un mare fan al aspectului “turtit” al acestei maşini.

Lipsesc şi uşile Falcon Wing, care ar fi fost acceptate pe un SUV, dar ar fi urcat prea mult preţul şi au avut şi multe defecţiuni pe Model X, deci înţelegem lipsa lor. Autonomia acestui automobil este de 482 de kilometri pentru versiunea Long Range, iar vehiculul ajunge la 100 km/h în doar 3.5 secunde. Elon Musk promite funcţionalitatea unui SUV şi senzaţia de a conduce o maşină sport.

Primim un acoperiş panoramic din sticlă şi până la 7 locuri la interior. Varianta standard vine cu 5 locuri. Evident faimoasele sisteme de asistenţă şi navigare sunt la bord, inclusiv Autopilot şi Autopark, plus Navigate for Hgighways. Toate sunt controlate printr-o tabletă cu ecran tactil, într-un cockpit minimalist.

Model Y în varianta de pornire costă 39.000 de dolari şi se numeşte Standard Range Model. Are autonomie de 370 de kilometri şi vine în primăvara lui 2021. Ajunge la 100 km/h în 5.9 secunde. Versiunea Long Range costă 47.000 de dolari şi vine în toamna viitoare. Model Y Dual Motor AWD ajunge la sută în 4.8 secunde şi vine tot în toamna viitoare la 51.500 dolari.

Opţiunea cu locuri adaugă 3000 de dolari la preţ. Bordul ar fi luat fix de la Model 3, iar şoferul şi pasagerul din faţă au acum mai mult loc dacă sunt înalţi, decât la Model 3, conform celor care au testat maşina.