Fisker Emotion este un rival pentru noul Tesla Model Y: SUV electric sub 40.000 de dolari

0
875

Cu câteva zile în urmă Tesla a prezentat un SUV compact electric, Tesla Model Y, care costă 39.000 de dolari. Deja avem detalii despre un rival pe măsură, Fisker EMotion, care va costa la rândul său sub 40.000 de dolari. Teoretic va fi gata în 2021, dar a apărut deja perspectiva unor amânări.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul SUV promite 482 de kilometri de autonomie cu zero emisii. Fikser vrea să îşi vândă maşina direct spre clienţi şi va lansa un serviciu Concierge, care va răspunde la orice oră la cerinţele şi întrebările clienţilor. Nu avem specificaţii detaliate ale maşinii, dar ştim că va fi foarte avansată. Va veni cu tracţiune integrală şi foloseşte un singur motor electric pentru roţile din faţă şi unul pentru cele din spate.

O sursă de energie de 80 kWh va fi la bord, dar mai multe detalii vor fi anunţate aproape de momentul lansării. Un prototip care poate fi condus vine de abia spre finalul acestui an, când vom afla şi preţul final. Fisker are o abordare atipică la design, înlocuind grila tradiţională cu un mic panou din sticlă. În spatele său se află un sistem radar, care ajută la navigare şi condus autonom.

Bordul va veni la pachet cu un heads up display, plus o interfaţă intuitivă, care va controla tehnologii de generaţie nouă. Posibil să apară şi un acoperiş panoramic retractabil, conform teaserelor companiei care promit “atmosferă de aer deschis”. EMotion va folosi o generaţie nouă de baterii solid state, pe care o dezvoltă folosind brevete proprii.

Mult hype, dar vrem şi dovezi.