Tesla Model 3, varianta de producţie lansată oficial într-un eveniment spectaculos (Video)

2
1251

Dacă Tesla Model 3 a fost anunţată şi prezentată în primăvara anului trecut, în această săptămână am avut parte de lansarea sa oficială. S-a lăsat cu un eveniment, cu Elon Musk plin de energie şi cu cadouri pentru cei prezenţi. Toate acestea şi detalii despre producţie găsiţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tesla a organizat evenimentul vineri seară, iar 30 de angajaţi norocoşi au plecat acasă cu câte un Tesla Model 3. E vorba despre varianta de producţie aici. În jur de 2000 de angajaţi, plus presa şi invitaţi de marcă au participat la eveniment, care a inclus evident un discurs din partea lui Elon Musk. Showul a început puţin după ora 9 seara, când Elon Musk a intrat pe scenă cu un Model 3 roşu.

A discutat despre provocările producţiei de masă a acestui vehicul şi a prezentat şi un grafic ce reprezenta lanţul de furnizori şi cât de complex este acesta. Am avut chiar şi o glumă legată de faptul că graficul arată ca ruta unei rachete intercontinentale. Reprezentanţii presei au avut ocazia să testeze Model 3, pentru un timp limitat totuşi.

Vă reamintesc că Tesla speră să ajungă la 500.000 de unităţi de automobile produse pe an până la finalul lui 2018. Acum urmează ceea ce Musk a numit “6 luni de iad al producţiei”. Există 10.000 de componente unice în maşină şi fiecare dintre ele aduce un risc dacă partenerul asociat nu livrează la timp. Ca atare au fost făcute şi unele sacrificii.

Spre exemplu interiorul maşinii este foarte simplu şi include un singur ecran. Volumul este maximizat totuşi, atât în faţă, cât şi în spate. Revenind puţin la eveniment, ca aspect inedit, un Tesla Model S a avut un proiector montat deasupra şi acesta a asigurat proiectarea tututor slide-urilor de pe scenă. Strict pe bateria maşinii. Am mai aflat şi că fiecare model Tesla fabricat acum e capabil de autonomie completă.

Model 3 are 8 camere, radar frontal şi 12 senzori ultrasonici. Avem şi un acoperiş din sticlă împrumutat de la Model X şi ni s-a promis o siguranţă mai mare decât de la Volvo S60 chiar. De abia în 2018 vom afla dacă Model 3 e doar un experiment sau o revoluţie. Până atunci vă las cu rezumatul evenimentului mai jos.