Tesla Model 3 hackuit în cadrul unei competiţii; Tesla oferă maşina ca premiu hackerilor!

0
1794

Din ciclul “dacă o strici, o păstrezi”, Tesla a oferit unor hackeri un Tesla Model 3 după ce aceştia au reuşit să “spargă” automobilul. Asta s-a întâmplat în cadrul unei competiţii de hacking, Tesla recompensând crackerii pentru descoperirea vulnerabilităţii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tesla este primul producător auto care participă la o iniţiativă de gen Pwn2Own, realizată de Trend Micro Zero Day Initiative. Un Model 3 a fost pus la dispoziţie participanţilor, care erau invitaţi să îi spargă sistemele de securitate. Aceştia au găsit vulnerabilităţi în sistem, iar o echipă de 2 persoane a găsit un exploit chiar în ultima zi de competiţie.

Amat Cama şi Richard Zu din echipa Fluoroacetate au ţintit sistemul de infotainment al lui Model 3 şi au folosit un bug JIT în renderer pentru a prelua controlul asupra sistemului. Echipa aceasta a mai câştigat câteva premii la competiţie, deci nu e o excepţie. În ultimii 4 ani Tesla a avut un program de recompense pentru bug-uri găsite, dând sute de mii de dolari hackerilor care au găsit vulnerabilităţi.

Fiind vorba de maşini care se conduc autonom aici, buguri la acest nivel pot însemna rănirea şoferului şi pasagerilor, sau chiar moartea lor dacă se pierde controlul maşinii. Tesla are o reputaţie bună când vine vorba de rezolvarea de buguri expuse de hackeri white hat.