TeamViewer ajunge pe Android TV, cu transfer de fişiere, captură de ecran foto/video

0
1778

TeamViewer este una dintre cele mai populare soluţii de muncă şi divertisment remote, atunci când eşti plecat de la PC-ul sau terminalul tău. Aplicaţia server Host de pe Android a fost actualizata în această săptămână cu suport mai bun pentru Android TV.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

TeamViewer e disponibil sub formă de aplicaţie Android de ceva vreme, care permite accesarea telefonului de pe PC şi invers. Pe lângă controlul de la distanţă al terminalului puteţi partaja ce se vede pe ecran, transfera fişiere, umbla la setări şi altele. Android TV este acum suportat, iar acum funcţionalitatea se extinde şi spre televizoarele cu Android TV sau set top box-uri.

De fapt compania din spatele TeamViewer are o serie de aplicaţii Android, dar cea Host e baza în acest caz. Posesorii de device Android TV trebuie să îşi facă un cont şi să instaleze aplicaţia Host pe terminalele lor. Odată creat contul, utilizatorul va trebui să dea “assign device” în aplicaţia Android TV pentru a se loga. Va trebui verificată adresa de email evident şi aprobat contul.

Din ce am înţeles lipsesc anumite funcţii TeamViewer, care nu au fost portate pe Android TV încă. Măcar avem funcţia de control remote. Practic poţi vedea tot ce se vede pe device-ul Android TV, dar fără opţiunea de a naviga în interfaţa sa. Poţi măcar să faci captură de ecran foto sau video. Partajarea de fişiere spre şi dinspre device este de asemenea disponibilă.

Trebuie acordate premisiuni înainte. Actualizarea oficială a venit pe 20 martie şi aduce şi îmbunătăţiri de funcţionare şi de sistem. Puteţi descărca aplicaţia Host din Play Store.