Tesla a prezentat un robot cu caracteristici umane care va prelua munca „repetitivă, plictisitoare și periculoasă” a oamenilor; Iată detalii

0
1796
Tesla
Tesla a prezentat un robot cu caracteristici umane care va prelua munca „repetitivă, plictisitoare și periculoasă” a oamenilor; Iată detalii

Principala companie la care ne gândim când vine vorba de roboți este Boston Dynamics. Totuși, pare-că și Tesla urmează să anunțe un robot în viitor. Planurile companiei au fost dezvăluite chiar de către Elon Musk, acesta oferind primele imagini cu Tesla Bot, robotul care ar urma să preia munca “repetitivă, plictisitoare și periculoasă” a oamenilor. Avem detalii despre acesta mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Robotul a fost prezentat în cadrul evenimentului Tesla’s AI Day. Primul prototip Tesla Bot ar urma să fie anunțat anul viitor. El ar fi dezvoltat pentru a elimina acțiunile repetitive și plictisitoare pe care oamenii trebuie să le execute. Musk susține că “în viitor munca fizică va fi doar o alegere“.

Elon Musk a declarat chiar că Tesla este “cea mai mare companie de robotică din lume“, spunând că mașinile sale sunt în fapt  “semi-roboți pe roți”. Testa Bot are o înălțime de 1.72 metri și s-ar deplasa cu o viteză de 8 km/oră. El cântărește 57 de kilograme, iar senzorii utilizați de acesta sunt similari cu cei regăsiți pe mașinile Tesla. Aceștia sunt plasați în capul robotului, iar el ar putea să ridice o greutate de 68 de kilograme și să transporte până la 20 de kilograme. Nu avem totuși detalii legate de autonomie.

Vă reamintesc și faptul că Musk obișnuiește să anunțe proiectele cu mult înainte ca acestea să fie lansate oficial. În anul 2017 am putut vedea primul prototip Cybertruck. Totuși, lansarea acestuia a întârziat să apară din cauza problemelor legate de autonomie întâmpinate de către companie.

Compania are o secțiune dedicată proiectelor în curs de dezvoltare pe site-ul său, acolo unde a fost adăugat și Tesla Bot. Cei ce au cunoștințe software, hardware sau AI pot aplica pentru un job oricând, fiind căutați oameni speciali, care vor să ofere o mână de ajutor companiei.